Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Κάθε τύπος προσώπου έχει ένα κούρεμα που του ταιριάζει. Βρείτε το σωστό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας.
Οι βασικές κατηγορίες προσώπου είναι οβάλ, στρογγυλό, μακρύ (σχήμα καρδιάς) και τετράγωνο. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, υπάρχει το κατάλληλο κούρεμα για εσάς. Όπως και να είναι τα μαλλιά σας, ένα σωστό κούρεμα και οι κατάλληλες τεχνικές θα κολακέψουν το πρόσωπό σας και θα αναδείξουν τα...
καλύτερα χαρακτηριστικά σας.

ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΟ freefotos.gr

Σε ένα οβάλ πρόσωπο ταιριάζουν πολλές κουπ. Τα μαλλιά μπορούν να είναι κοντά ή μακριά, αλλά όλα σε ένα μήκος. Αποφύγετε τον όγκο, ιδίως αν το πρόσωπό σας είναι μικρό. Οι μακριές και αραιές αφέλειες γενικά κολακεύουν, εάν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου. Αν έχετε ίσια μαλλιά, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα καρέ στο ύψος του σαγονιού, με πολύ λίγο φιλάρισμα. Αν έχετε φράντζα, τοποθετήστε τη βούρτσα κοντά στις ρίζες και με το πιστολάκι χτενίστε προς τα κάτω και προς την αντίθετη πλευρά από την χωρίστρα. Έτσι θα δημιουργηθεί μια φράντζα που θα δίνει έμφαση στο χτένισμα.



ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ freefotos.gr

Αν και πολλές γυναίκες περιγράφουν το πρόσωπό τους ως στρογγυλό, στην πραγματικότητα αυτό είναι το σπανιότερο σχήμα προσώπου. Συχνά, απλά και μόνο το κούρεμά σας κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται στρογγυλό. Το μυστικό για να μειώνεται η στρογγυλάδα είναι να κρατάτε τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο. Έτσι θα αναδειχθούν τα μήλα του προσώπου, το πιγούνι και τα μάτια. Μπορείτε να έχετε τα μαλλιά σας μακριά ή κοντά, κόψτε όμως μερικές μύτες ψηλά στο κεφάλι για να δημιουργήσετε κάποιο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει μακρύτερο και λεπτότερο.

Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα και πιστολάκι με μέτριο αέρα σε χαμηλή ταχύτητα ώστε να δημιουργήσετε όγκο σιγά σιγά όσο τα στεγνώνετε. Το πιστολάκι με μέτριο αέρα και το κεφάλι ανάποδα είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσετε όγκο. Βεβαιωθείτε όμως ότι τα μαλλιά σας δε φουσκώνουν στο πλάι, γιατί αυτό θα τονίσει το στρογγυλό σχήμα, που προσπαθείτε να μειώσετε. Τα χτενίσματα που σας ταιριάζουν είναι τα μακριά, ελαφρά κυματιστά μαλλιά, που στην κορυφή διατηρούνται ίσια και προς τις άκρες σχηματίζουν μεγάλες μπούκλες με απαλούς κυματισμούς. Σε βρεγμένα μαλλιά, απλώστε αφρό για όγκο, στεγνώστε τα και χωρίστε τα σε δυο τμήματα: μια μεγάλη τούφα μπροστά από τα αυτιά και μία πίσω. Ξεκινήστε με το πίσω μέρος, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι για μπούκλες, το οποίο θα κρατάτε κάθετα. Μόλις ολοκληρώσετε, βάλτε αφρό στα χέρια σας και περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά. Ψεκάστε με λακ.



ΜΑΚΡΥ ΠΡΟΣΩΠΟ freefotos.gr

Το κούρεμα που πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε μακρύ πρόσωπο είναι το καρέ. Ένα κοντό κούρεμα, ειδικά όταν τα μαλλιά φτάνουν ως τις γωνίες του στόματος, θα τονίσει το μήκος του προσώπου σας και ειδικά την περιοχή του πιγουνιού. Πρέπει να αποφεύγετε επίσης τις κοντές αφέλειες και τον όγκο στηνκορυφή. Το καλύτερο είναι να δημιουργήσετε όγκο στο πλάι.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι είτε στεγνώνοντας με το πιστολάκι με μέτριο αέρα σε χαμηλή ταχύτητα και χρησιμοποιώντας στρογγυλή βούρτσα είτε με μεγάλα ρόλει γύρω από το πρόσωπο. Τα ρόλει μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Ζεστάνετέ τα με το πιστολάκι και αφήστε τα να κρυώσουν για 15 περίπου λεπτά. Επίσης φροντίστε να έχετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπο όσο περοσσότερο γίνεται. Έτσι θα αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά σας και το πρόσωπό σας θα φαίνεται πιο γεμάτο.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ freefotos.gr

Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, μην κόβετε τα μαλλιά σας πολύ κοντά. Πρέπει να αφήσετε μήκος πίσω. Μπορείτε επίσης να κόψετε μερικές αφέλειες, αλλά θα πρέπει να είναι απαλές και αραιές, όχι ίσιες και κάθετες. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός προσώπου με λιγότερες γωνίες, δημιουργήστε όγκο στην κορυφή και στο πλάι.

Καλύτερα να στεγνώσετε με μέτριο αέρα τα μαλλιά σας, με το κεφάλι ανάποδα, πάντα με χαμηλή ταχύτητα. Τα ρόλει είναι επίσης ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε ανάλαφρα, ελαστικά κύματα, που βοηθάνε να απαλύνει ένα τετράγωνο, γωνιώδες πρόσωπο. Τέλος, για να δείξει το πρόσωπό σας πιο μακρύ, το χτένισμα που χρειάζεται είναι μακριά, λεία, ίσια μαλλιά με μια μεγάλη πλάγια φράντζα.




follow us




http://savvinastudio.blogspot.com

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου