Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το κείμενο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως μια επιστολή διαμαρτυρίας, προς όλους εκείνους τους αδιάκριτους, αγενείς και κουτσομπόληδες ανθρώπους οι οποίοι έχουν την τάση να ρωτούν νιόπαντρα και μη ζευγάρια, για το πότε θα κάνουν παιδί.
Ανέκαθεν αντιπαθούσα τους αγενείς κι αδιάκριτους ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, δεν ρωτούν καν αλλά το ανακοινώνουν λες και πρόκειται για καμιά φοβερή είδηση. «Ε ώρα σας είναι τώρα να κάνετε ένα παιδί».
Nαι, εσένα περιμέναμε να μας το πεις! Έχετε σκεφτεί ποτέ, έστω και μια στιγμή, πώς μπορεί να νιώθουν όλα αυτά τα ζευγάρια που εσείς ρωτάτε συνεχώς πότε θα κάνουν παιδί; Σας πέρασε καθόλου από το μυαλό, πόσο άβολα μπορεί να αισθάνονται τη στιγμή εκείνη; Mπήκατε ποτέ στη διαδικασία να σκεφτείτε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για’ κείνους; Σας πληροφορώ λοιπόν, πως όλα αυτά τα ζευγάρια, πιθανόν να θέλουν να σας βρίσουν την ώρα εκείνη. Ίσως να θέλουν και να ξεστομίζουν βαριές κουβέντες, αλλά δεν το κάνουν γιατί εκείνοι έχουν κάτι που προφανώς λείπει από εσάς.
Στοιχειώδη Eυγένεια. Ναι, μπορεί να μην το έχετε καταλάβει, αλλά είναι μεγάλη αγένεια να ρωτάτε κάτι τόσο προσωπικό και για να σας το πω κι αλλιώς για να το καταλάβετε, πέρασε ποτέ από το μυαλό σας, ότι ίσως το θέλουν κι εκείνοι όσο τίποτα αλλά πιθανόν να υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα; Ξέρετε, δεν είναι για όλα τα ζευγάρια το ίδιο εύκολο να αποκτήσουν παιδί, κάποια μάλιστα ταλαιπωρούνται για χρόνια και κάποια δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν ποτέ, όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν.
Iσως όμως και να μην υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά πολύ απλά το ίδιο το ζευγάρι να μην επιθυμεί να κάνει παιδιά. Δεν είναι προτεραιότητα όλων των ανθρώπων να κάνουν οικογένεια, πράγμα για το οποίο δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν άλλο, πέρα από τον εαυτό τους και το σύντροφο τους. Μη φέρνετε σε τόσο δύσκολη θέση όλα αυτά τα ζευγάρια, ειδικά αν δεν ανήκετε στο πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον.
Kι όταν λέμε πολύ στενό, εννοούμε μέχρι πρώτου βαθμού συγγένεια. Λοιποί συγγενείς, οικογενειακοί, φίλοι, γείτονες, μπατζανάκηδες και συμπέθεροι, δεν έχετε κανένας απολύτως δικαίωμα να κάνετε τόσο προσωπικές ερωτήσεις.
Kαι στην τελική, ακόμη κι αν σας κόφτει τόσο πολύ, κάντε το με ένα πιο ευγενικό τρόπο έτσι ώστε να μην νιώσει άβολα κανείς. Mια ευχή για το ζευγάρι, πιστέψετε με, είναι υπεραρκετή.
ΠΗΓΗ

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου