Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τελικά δεν είναι τόσο κακό να λούζεσαι καθημερινά. Έχουμε 8 λόγους που θα σε πείσουν....

Λεπτά κι αδύναμα μαλλιά
Η λεπτή, αδύναμη τρίχα έχει την τάση να λαδώνει πολύ γρήγορα. Αν τα μαλλιά σου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία τότε το καθημερινό λούσιμο χρειάζεται για να καθαρίζει τα μαλλιά από την περιττή λιπαρότητα που τα βαραίνει.

Κυκλοφορείς έξω καθημερινά
Αν η δουλειά σου απαιτεί να είσαι έξω καθημερινά και αρκετές ώρες, στο κεφάλι σου μεταφράζεται σε ιδρώτα, συνεπώς σε αυξημένη λιπαρότητα. Και σε αυτή την περίπτωση το καθημερινό λούσιμο είναι αναγκαίο για να διατηρήσεις υγιές το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.

Μαλλιά-καρφιά
Τα ολόισια μαλλιά, ακόμα κι αν δεν είναι αδύναμα είναι πολύ εύκολο να λαδώσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται από τις ρίζες έχουν την τάση να κατεβαίνουν προς τα κάτω. Αυτό σημαίνει ότι στα ίσια μαλλιά είναι πολύ εύκολος ο δρόμος και θα έχουν πολύ γρήγορα λιπαρή όψη.

Λιπαρό τριχωτό κεφαλής
Κάποια από τα έλαια που παράγει το ευαίσθητο τριχωτό είναι ευεργετικά για τα μαλλιά σου. Υπάρχουν όμως κι αυτά που προκαλούν φαγούρα και συνήθως συμβαίνει αν έχεις πολύ λιπαρό τριχωτό. Για να αποφύγεις αυτή την ενοχλητική αίσθηση λοιπόν είναι απόλυτα θεμιτό το καθημερινό λούσιμο.

Πιτυρίδα
Τα νεκρά κύτταρα που έχεις στο τριχωτό της κεφαλής σου απομακρύνονται με το λούσιμο. Μερικές φορές όμως πέφτουν πριν προλάβεις να λουστείς και φαίνονται αυτά τα άσπρα μικροσκοπικά σημάδια στο κεφάλι σου, κοινώς έχεις πιτυρίδα. Η αλήθεια είναι κι εδώ αμφιλεγόμενη, αφού από τη μία το συχνό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο κεφάλι σου με αποτέλεσμα να έχεις πιτυρίδα, αλλά από την άλλη αν νιώθεις έντονη φαγούρα το να λούζεσαι κάθε μέρα είναι αναπόφευκτο για να αποφύγεις αυτή την ενοχλητική αίσθηση.

Ζέστη και υγρασία
Σε αυτή την περίπτωση συμβαίνει ότι και με αυτή που είσαι συνέχεια έξω. Σε κλίματα ζεστά και υγρά τα μαλλιά επηρεάζονται πολύ και το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής εκλύει περισσότερη λιπαρότητα. Κι εδώ το καθημερινό λούσιμο είναι η μόνη λύση.

Μακραίνεις τα μαλλιά σου
Αν είσαι στη φάση που θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου τότε το καθημερινό λούσιμο μπορεί να είναι ένας σύμμαχός σου. Κι αυτό γιατί με το λούσιμο απομακρύνεις όλα τα νεκρά κύτταρα από την τρίχα, τα οποία προφανώς την εμποδίζουν να αναπτυχθεί πιο γρήγορα.

Γιατί έτσι σ' αρέσει
Το λούσιμο είναι προσωπική υπόθεση, επομένως αν εσύ νιώθεις ότι τα μαλλιά σου είναι καλύτερα αν τα λούζεις κάθε μέρα κάνε το. Έτσι κι αλλιώς, η ατμοσφαιρική ρύπανση αρκεί για να νιώθεις τα μαλλιά σου βρώμικα.

Προσοχή! Μη χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω σαν δικαιολογία. Μόνο αν πραγματικά ανήκεις σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες το καθημερινό λούσιμο επιτρέπεται. Επίσης, ανά περιόδους μπορεί όντως να το χρειάζεσαι, όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σου γίνει μόνιμη συνήθεια.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου