Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Βαριέσαι τις δουλειές του σπιτιού; Ευτυχώς κάποιες μπορείς να τις κάνεις μόνο 1 φορά το χρόνο...

1. Το ξεσκόνισμα των κουφωμάτων
Οι περισσότεροι ξεχνάμε τα κουφώματα και καθαρίζουμε μόνο τα τζάμια, μια φορά το χρόνο λοιπόν κάνε το κουράγιο και καθάρισέ τα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, για να μην μένουν με το παράπονο.

2. Το καθάρισμα των συρταριών
Ξέρεις, για ποια συρτάρια λέω. Για αυτά που έχουν μέσα πεταμένα ΤΑ ΠΑΝΤΑ και όλο λες ότι θα τακτοποιήσεις. Ε, μια φορά το χρόνο αρκεί για να τα βάλεις σε τάξη!

3. Το ξεσκόνισμα των γλόμπων
Απ' ό,τι φαίνεται οι γλόμποι θέλουν και αυτοί καθάρισμα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο- με ένα απλό ξεσκονόπανο και καθαριστικό τζαμιών μπορείς να μαζέψεις τη σκόνη ή με ένα ειδικό πανάκι.

4. Το πλύσιμο των κουρτινών
Ακούγεται κουραστικό αλλά είναι πολύ πιο εύκολο, γιατί το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις βάλεις στο πλυντήριο (στο ελαφρύ πρόγραμμα που έχει, χωρίς πολλές στροφές) και μετά να τις κρεμάσεις επιτόπου ώστε να στεγνώσουν ενώ κρέμονται- έτσι θα αποφύγεις και το σιδέρωμα, σατανικό σωστά;

5. Το καθάρισμα της καμινάδας
Μπορεί να σου φαίνεται περιττό, αλλά λίγο πριν αρχίσει η χειμερινή σεζόν πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσεις την καμινάδα γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης και πίστεψέ με ΔΕΝ θέλεις να το ζήσεις αυτό.

6. Το φρεσκάρισμα στους καναπέδες
Αν έχεις καλύμματα στους καναπέδες σου τότε μπορείς να τα καθαριζεις ανά 2, 3 χρόνια με κάποιο ατμοκαθαριστή. Σε περίπτωση που δεν έχεις, σκέψου σοβαρά να αγοράσεις γιατί έτσι θα γλιτώσεις από πολλούς λεκέδες.

7. Το καθάρισμα του χαλιού
Δεν είναι ανάγκη να πέσεις στα 4 με κουβά και ξύδι για να καθαρίσεις το χαλί σου. Μια φορά το χρόνο, ιδανικά μετά το χειμώνα, μπορείς να το δώσεις σε κάποιο εξειδικευμένο καθαριστήριο, το οποίο μάλιστα μπορεί να στο φυλάξει τους καλοκαιρινούς μήνες.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου